Provincie investeert mee in Kasteelklooster Bronckhorst

De provincie Noord-Brabant heeft de drie-eenheid in Velp als een ‘must’ gezien voor behoud en herbestemming. Om deze drie, in samenhang  unieke rijksmonumentale gebouwen te behouden wordt een subsidie verstrekt van 1,5 miljoen euro.

Roelofs en Haase is eigenaar van Kasteelklooster Bronckhorst, de grootste van de drie objecten. In Kasteelklooster Bronckhorst zullen woningen worden gerealiseerd die bereikbaar zijn voor de onderkant van de markt. Voor een groot deel zal het gaan om onzelfstandige eenheden, omdat er grote vraag is naar betaalbare woningen voor jongeren. Ook mensen die met spoed huisvesting nodig hebben, wordt plaats geboden

Klik hier om het persbericht te lezen.

Kasteelklooster-bronckhorst-velp-grave

1 reactie op “Provincie investeert mee in Kasteelklooster Bronckhorst”

  1. Het zou passender zijn om hier een woonvorm te kiezen die past bij het monumentale karakter van het gebouw en de tuin. En beter past binnen de uitgangspunten van het rapport “stapvoets verblijven”. Groepswonen of cluster-wonen zou ook het beheer van het klooster en de tuin kunnen omvatten. Inzet zou dan moeten zijn dat er hoogwaardige woonunits zijn met een hoog comfort waarbij verschillende activiteiten ook gezamenlijk in gemeenschappelijke ruimten kunnen plaats vinden. Dit zou de beoogde synergie tussen de drie spitsen kunnen versterken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.